Pastasalade met garnalen en avocado

Geplaatst op: 22-06-2016

Salade:

  • 300 gr. fusilli
  • 100 gr. jumbo garnalen
  • olijfolie
  • 1 citroen, schil fijngeraspt
  • 2 teentjes knoflook, fijngeraspt of geperst
  • 1 avocado
  • 250 gr. cherrytomaten
  • 2 lente-uitjes
  • rucola
  • basilicum

 

Dressing:

  • 1 kleine tomaat
  • 6 gedroogde tomaatjes
  • 5 el olijfolie
  • 1 el balsamico-azijn
  • 1 teentje knoflook
  • 8 basilicumblaadjes

 

Zet een grote pan met water op. Doe als het water kookt de pasta erbij en voeg ook wat zout toe. Kook de pasta beetgaar in ongeveer 8 minuten.

Giet de pasta door een vergiet en laat afkoelen.

Maak de dressing door alle ingredi├źnten in een kom van een mini foodprocessor te doen. Pureer en breng op smaak met zout en peper.

Schil de avocado, haal de pit eruit en snijd de avocado in blokjes. Doe in een kommetje en dek goed af met plastic folie om verkleuren tegen te gaan.

Snijd de cherry tomaatjes doormidden en doe ze in een grote kom of schaal. Snijd de lente-uitjes in dunne ringen en doe ze bij de tomaatjes. Doe er ook een handvol rucola bij en wat fijngescheurde basilicumblaadjes. Roer de afgekoelde pasta erdoor. Doe de dressing erbij en schep alles goed door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.

Verhit een koekenpan of wok met wat olijfolie. Doe de knoflook en citroenschil erbij en laat dit even smaak afgeven aan de olie, pas op dat het niet verbrandt.

Doe dan de garnalen erbij en warm even goed door.

Haal de garnalen uit de pan en schep ze door de pasta-salade. Schep ook de avocadoblokjes erdoor.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Pastasalade met garnalen en avocado