Salade Nicoise

Geplaatst op: 22-06-2016

Salade:

  • 300 gr. sperziebonen, schoongemaakt en in tweeën gebroken
  • 1/2 komkommer
  • 3 tomaten, het liefst trostomaten of Roma-tomaten
  • 1 rode ui, in ringen gesneden
  • 1 el kappertjes
  • 1 potje zwarte olijven zonder pit, uitgelekt
  • 1 blikje tonijn, uitgelekt
  • 2 hardgekookte eieren, gepeld en in kwarten gesneden

Dressing:

  • 4 el olijfolie, extra vergine
  • 1 el citroensap
  • 2 ansjovisfilets (blikje), fijngeprakt
  • scheutje gembersiroop
  • zout/peper

Kook de sperziebonen in 8-10 minuten beetgaar. Was de komkommer en snijd deze overlangs doormidden. Hol de komkommer uit met een theelepel zodat alleen het stevige deel overblijft. Snijd de komkommerhelften nu in dunne plakjes (doordat de komkommer is uitgehold krijg je boogjes). Was de tomaten en snijd deze in vieren.

Doe alles in een grote kom en roer er de uiringen, kappertjes, olijven, tonijn en eieren door.

Doe alle ingrediënten voor de dressing in een leeg schoon jampotje en schud. Breng goed op smaak met zout en peper. Schenk een deel van de dressing over de salade en roer. Let op: misschien heb je niet alles nodig, het moet niet te vochtig worden. Bewaar de rest in het potje in de koelkast. Breng de salade goed op smaak met zout en peper.

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Salade Nicoise